♥ 4. oktober ♥ SVETOVNI DAN VARSTVA ŽIVALI

Namenjen je ozaveščanju o živalih kot čutečih bitjih ter o odgovorni skrbi zanje na način, ki jim ne povzroča bolečine, trpljenja in strahu.

Z živalmi si delimo naš skupen planet, zato razmislimo o našem sobivanju z njimi. Živimo v času, ko se zaradi globalnega segrevanja in onesnaževanja okolja število izumrlih živali in živalskih vrst vedno veča, zato je pomembno, da ta dan obeležujemo že zaradi tega, da spomnimo na vse živali, ki so umrle, in naredimo nekaj, da se to število zmanjša.

Kaj lahko naredimo mi sami? Ali res ravnamo pravilno? Veliko ljudi namreč še vedno ne skrbi ustrezno za svoje hišne ljubljenčke, zanje se odločijo zaradi napačnih razlogov ali jih celo zapustijo. Mnogi zanemarjajo domače živali na kmetijah. Če opazite kakršnokoli neprimerno ravnanje z živaljo, takoj opozorite!

Tisti, ki se odločite za hišne ljubljenčke poskrbite, da imajo vse, kar potrebujejo – ljubezen, varnost, nego, spoštovanje. Mačke in pse sterilizirajte in kastrirajte ter tako preprečite neželena legla in število zapuščenih živali, ki umirajo na ulici. Ko vidite zapuščeno, izgubljeno ali poškodovano žival, tudi divje živali, se ne obrnite proč, temveč pomagajte. Vedno lahko najdete pomoč, nasvet, kaj storiti in kako. Izdelajte tople zimske hiške za tiste mucke, ki so prostoživeče, poskrbite da bodo imele vedno na voljo vodo in hrano, v vročih poletnih mesecih pa zavetje s senco in poleg hrane vedno svežo vodo.

NIKOLI ne kličite zavetišča Meli Trebnje!

NIKOLI SE NE OBRNITE SE STRAN, KO VIDITE ŽIVAL V STISKI! Hvala

Tudi na naši šoli smo ljudje, ki vam bomo z veseljem svetovali in pomagali.

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja